Statističko izvješće o javnoj nabavi za 2018. - podsjetnik za naručitelje


Uprava za politiku javne nabave podsjeća da Izvješće o javnoj nabavi za 2018. godinu naručitelji imaju za obvezu prema Zakonu izraditi do 31. ožujka 2019. godine. 

Izvješće naručitelji izrađuju isključivo putem Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske (EOJN RH, https://eojn.nn.hr).

Pod rubrikom „Izvješća“ nalaze se:

  • nabave procijenjene vrijednosti do 200.000,00 kn za robu i usluge,  te
  •  500.000,00 kn za radove i
  • generirani podaci o objavljenim ugovorima i okvirnim sporazumima


Postupak: Nakon prijave u EOJN RH u izborniku IZVJEŠĆA odaberite UNOS STATISTIKE te kliknite na gumb UNOS NOVE STATISTIKE.

UPIS VRIJEDNOSTI:

U 1. koraku upišite kumulativne vrijednosti jednostavnih nabava za 2018. godinu posebno za robe, usluge i radove. Vrijednosti se unose bez PDV-a. Ako niste provodili jednostavnu nabavu za određenu kategoriju (npr. za radove) upišite 0.

KREIRANJE/DOSTAVA IZVJEŠĆA:

U 2. koraku kreirate izvješće. Kliknite na gumb KREIRAJ IZVJEŠĆE i spremite izvješće lokalno na računalo.

IZMJENA STATISTIKE:

Ukoliko naručitelji primijete pogrešku u unesenim podatcima, to se može izmjeniti do 31.

ožujka 2019. godine na način da u izborniku izabere: IZVJEŠĆA -> UNOS STATISTIKE, označiti 2018., kliknuti na IZMJENA STATISTIKE i ponoviti postupak upisa i kreiranja izvješća o javnoj nabavi.


Naručitelji koji su u 2018. godini imali samo jednostavne nabave, obvezni su unijeti podatak o ukupnom iznosu nabavljenih radova, robe ili usluga od 1.1. do 31.12. 2019. godine, bez PDV-a.

Ukoliko nisu do sada provodili postupke javne nabave male ili velike vrijednosti, samo postupke jednostavne nabave, obvezni su prethodno izvršiti jednokratnu registraciju u sustav EOJN RH.

Upravi za politiku javne nabave se eventualno dostavlja bilješka od strane naručitelja (ako vrijednosti u obavijestima o sklopljenim ugovorima iz bilo kojeg razloga nisu bile točno ili su neispravno unesene, može doći do odstupanja u izvješću). Dakle, u slučajevima, kada se objave iz tehničkih razloga više ne mogu ispraviti, omogućeno je naknadno slanje podataka u obliku bilješke naručitelja.


NAPOMENE: 

  • zakonski rok za objavu obavijesti o dodjeli ugovora/okvirnih sporazuma je 30 dana od dana sklapanja ugovora o javnoj nabavi ili okvirnog sporazuma, sukladno odredbi članka 248. stavka 1. ZJN 2016;
  • člankom 443. stavkom 2. točkom 12. ZJN 2016 propisano je da će se novčanom kaznom od 10.000,00 do 100.000,00 kuna kazniti za prekršaj pravna osoba koja je naručitelj ako u zakonskom roku ne izradi statističko izvješće o javnoj nabavi za prethodnu godinu (članka 441.stavak 2.);
  • člankom 443. stavkom 3. ZJN 2016 propisano je da će se novčanom kaznom od 10.000,00 do 50.000,00 kuna kazniti odgovorna osoba u pravnoj osobi ili odgovorna osoba u državnom tijelu ili jedinici lokalne i područne (regionalne) samouprave za prekršaj iz stavka 1. ovoga članka.

IZVOR: javnanabava.hr i Eojn.hr

Ova web stranica usklađena je sa odredbama GDPR-a, prihvaćanjem dajete privolu da Vam e-mailom šaljemo obavijesti o našim budućim edukacijama i aktivnostima, te svim ostalim odredbama navedenim u Politika privatnosti.Ova web stranica koristi kolačiće (engl. Cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite "Prihvati"

Prihvati Pročitaj više