Automatska provjera iz registara putem Elektroničkog Oglasnika Javne Nabave


Jedna od novih funkcionalnosti EOJN-a (Travanj 2018.) predstavlja dohvat dokaza iz registara i evidencija Republike Hrvatske (Sudski registar, Obrtni registar, Kaznena evidencija i Porezna evidencija).


Odredbe članka 262. Zakona o javnoj nabavi (ZJN 2016) propisuju obvezu, odnosno mogućnost, naručitelja da izvrše provjeru gospodarskih subjekata u postupku javne nabave. Isto je vezano uz pregled i ocjenu ponuda u fazi traženja ažuriranih popratnih dokumenata temeljem članka 263. Zakona. Naime, od ponuditelja koji je dostavio ekonomski najpovoljniju ponudu, naručitelj će zatražiti dostavu ažuriranih popratnih dokumenata u svrhu dokazivanja udovoljavanju kriterijima za kvalitativni odabir, osim ako ih već posjeduje. 


Članak 71. propisuje obvezu ustrojavanja javnih registara, u elektroničkom obliku, kao besplatne nacionalne baze podataka, putem kojih naručitelj može izvršiti provjeru u okviru postupka nabave, odnosno u svrhu provjere informacija navedenih u ESPD obrascu, dok članak 20. stavak 4. Pravilnika o dokumentaciji o nabavi te ponudi u postupcima javne nabave definira da se pristup bazama podataka obavlja putem EOJN, koji generira izvještaj s podacima u vezi s ažuriranim popratnim dokumentima.


Temeljem navedenih odredbi, unutar EOJN od sada je moguć dohvat izvješća iz relevantnih registara, i to iz registara: sudski i obrtni registar, te kaznena i porezna evidencija.

Opcija je dostupna unutar detalja postupka nabave.


Opširnije OVDJE.

Pregled noviteta - EOJN RH u 2018.


Ova web stranica usklađena je sa odredbama GDPR-a, prihvaćanjem dajete privolu da Vam e-mailom šaljemo obavijesti o našim budućim edukacijama i aktivnostima, te svim ostalim odredbama navedenim u Politika privatnosti.Ova web stranica koristi kolačiće (engl. Cookies) radi pružanja boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Postavke kolačića možete kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ukoliko se slažete sa spremanjem kolačića na vaše računalo odaberite "Prihvati"

Prihvati Pročitaj više